h-04.png

ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ И У НОВОМ НАСЕЉУ

Како је и најављено, за ову годину посебан акценат је стављен на побољшање водоводне инфраструктуре у граду, а у плану је да се око 80 милиона динара инвестира у реконструкцију водоводне мреже, посебно у критичним зонама као што су Ново насеље, Бивоље и део Лазарице.

Радови на реконструкцији водоводне мреже се већ одвијају у улицама Мише Митровића у Лазарици и у улици Саве Милошевића у Бивољу. Наведени радови теку планираном динамиком, а ЈКП „Водовод-Крушевац“ је отпочео радове и на трећој локацији.

Од краја прошле недеље започета је реконструкција водоводне мреже и у Новом насељу. Изводе се радови на изради чворова са вентилима у улицама Светог Саве и Ломиној који су неопходни за даљу реконструкцију мреже у улици Лазе Пачуа.

Novo naselje 0802 1 Novo naselje 0802 2 Novo naselje 0802 3

 

Израда чвора са вентилима и превезивање линије омогући ће да се услед реконструкције мреже парцијално и повремено обуставља водоснабдевање, тј. појединачно од трасе до трасе у којима се изводе радови.

Реконструкцијом водоводне мреже у улици Лазе Пачуа обухваћена је замена старих азбестних цеви новим полиетиленским одговарајућег пречника у дужини од 170 метара, као и реконструкција 15 кућних прикључака у дужини од 75 метара. Ове радове финансира ЈКП „Водовод-Крушевац“ сопственим средствима.

За ову годину ЈКП „Водовод – Крушевац“ има у плану да реконструише водоводну мрежу у још четири улице у Новом насељу - Острво Вида, Ломина, Светог Саве и Босанска, након чега ће се у овом делу насеља омогућити поузданија дистрибуција воде уз одговарајући притисак у мрежи.

Novo naselje 0802 4 Novo naselje 0802 5 Novo naselje 0802 6

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти