h-06.png

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ЦЕРСКОЈ УЛИЦИ У НОВОМ НАСЕЉУ

Због реконструкције улице, асфалтирања и постављања тротоара у Церској улици у Новом насељу, ЈКП „Водовод-Крушевац“ је у претходних десет дана извршио реконструкцију водоводне мреже. У питању је замена старих азбестних цеви новим полиетиленским у дужини око 250 метара. У оквиру радова извршена је и реконструкција 12 прикључака за домаћинство, израђена је шахта са вентилом и надземни хидрант.

Ове радове финансира Водовод сопственим средствима у износу око 700.000 динара. Ради подсећања, ово је још једна улица, поред улице Бранко Миљковић, у којој је Водовод ове године извршио реконструкцију водоводне мреже.

Cerska 1 Cerska 2 Cerska 3

За Водовод Крушевац 2021. година биће веома грађевински обимна и инвестиционо значајна, јер је посебан акценат стављен на реконструкцију водоводне мреже како би се побољшао квалитет водоводне инфраструктуре у самом граду. У плану је да се око 80 милиона динара инвестира у реконструкцију водоводне мреже и инфраструктуре у Новом насељу, односно да се реконструише мрежа у најкритичнијим улицама у којима су честе хаварије, а то су улице Саве Милошевића, Ломина, Острва Вида, Светосавска, Босанска, Копаоничких жртава. Такође, и у делу насеља Лазарица извршиће се реконструкција водоводних мрежа у улицама Мише Митровића, Лафонтенова, Виноградарској, Јефимијиној, Филипа Вишњића, као и у улицама Срђана Родића, Сликара Миловановића, Шуматовачкој и Марка Орловића.

С друге стране Водовод интензивно наставља са проширењем своје водоводне мреже ка сеоским насељима и за наредну годину планирана је инвестиција од 117 милиона динара чија ће средства бити уложена на проширењу водоводне мреже ка сеоском подручју, како би свих 12 села - Коњух, Лазаревац, Љубава, Глобаре, Коморане, Дворане, Пољаци, Петина, Ловци, Здравиње, Велика Ломница и Буци у блиској будућности била прикључена на систем језера Ћелије.

Cerska 4 Cerska 5 Cerska 6

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти