h-01.png

ПОБОЉШАЊЕ КОМУНАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ: ЈКП „ВОДОВОД – КРУШЕВАЦ“ ИНТЕНЗИВНО УЛАЖЕ У ГРАДСКЕ И СЕОСКЕ ВОДОВОДЕ И КАНАЛИЗАЦИЈУ!

И ове године ЈКП „Водовод – Крушевац“ равномерно ради на развоју сеоских водовода у свим оним селима где вода до сада није дошла, али упоредо са тим радовима ради на реконструкцији дотрајалих водоводних и канализационих мрежа на градском подручју.

Тренутно у насељу Мудраковац у току су радови на замени старих водоводних цеви у улици Ђорђа Ћурчије и Расинској улици. Овај инфраструктурни пројекат обухвата реконструкцију дотрајалих линија у Расинској улици у дужини од 230 метара и у улици Ђорђа Ћурчије у дужини од 360 метара. Циљ ових радова је решити проблем стабилности водоснабдевања у ове две улице које представљају старије делове града, тренутно неасфалтиране. Са заменом водоводне мреже у овим улицама, планира се касније и асфалтирање и уређење комплетних саобраћајница, што ће донети комплетно нови изглед овом насељу. Укупна вредност инвестиције износи 7.800.000,00 динара, а пројекат се финансира средствима Града Крушевца и Водовода Крушевац.

Radovi ul.Djordja Curcije 1   Radovi ul.Djordja Curcije 2
Radovi ul.Djordja Curcije 3   Radovi ul.Djordja Curcije 4

Поред ових радова, током 2023. ће бити реализована реконструкција 4.400 метара водоводних и 1.800 метара канализационих линија на територији града. Као и до сада, приоритет ЈКП "Водовод – Крушевац" је уврстити све делове града који су имали проблема са водоснабдевањем у свој инвестициони план. У претходном периоду је већ завршена реконструкција водоводне мреже у улици Сликара Миловановића, док су за ову годину планирани радови у Ђунишкој и Врњачкој улици, као и реконструкција канализације у Ранкеовој и Варшавској улици. Паралелно с градским пројектима, спроводе се и радови на сеоском подручју. Тренутно, у селу Јасика се изводе радови на изградњи потпуно нове канализационе линије и црпне станице у улици Милана Ракића, док ће се ове недеље започети комплетна реконструкција водоводне и канализационе линије у Поп Љубиној улици.

У овој години, према плану, завршиће се изградња нових 4.800 метара водоводних линија у селима Дворане, Петина и Пољаци. Такође, у прекоморавским селима Љубава, Лазаревац и Коморане интензивно се радило на изградњи система у претходним годинама, а сада се завршавају преостали радови на прикључним шахтама и чворовима. ЈКП "Водовод – Крушевац" наставља и са изградњом система Јошје – Ђунис - Каоник. Планира се изградња друге фазе резервоара "Јошје" од 650 кубика, изградња магистралног цевовода Јошје – Ђунис и Јошје – Каоник, као и почетак секундарних мрежа у селима Јошје и Ђунис.

Укупна средства опредељена за инвестиције у сеоске водоводе износе 80 милиона динара, док је око 120 милиона динара намењено за реконструкцију водоводних и канализационих линија, чиме се осигурава квалитетно водоснабдевање за грађане Крушевца, уз подршку Града Крушевца и ЈКП „Водовод – Крушевац“.

Radovi ul.Djordja Curcije 5   Radovi ul.Djordja Curcije 6
Radovi ul.Djordja Curcije 7   Radovi ul.Djordja Curcije 8

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти