h-04.png

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЈАВНЕ ЧЕСМЕ У ЦЕНТРУ ГРАДА

У складу са годишњим инвестиционим плановима за реконструкцију и унапређење водoводнe инфраструктуре, ЈКП "Водовод-Крушевац" је успешно завршио радове на реконструкцији јавне чесме у Видовданској улици, у самом центру града. Радови на реконструкцији су почели током маја и завршени су у року, пред Видовдан, како бисе грађанима Крушевца омогућило коришћење нове јавне чесме у предстојећем летњем периоду.

Радови су обухватили комплетну реконструкцију водоводне и канализационе линије, као и демонтажу и уклањање постојеће чесме која није била у функцији због техничке неисправности. На истој локацији изграђена је потпуно нова чесма. Она је прикључена на постојећи водоводни систем и опремљена најсавременијом опремом за бољу функционалност.

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЈАВНЕ ЧЕСМЕ У ЦЕНТРУ ГРАДА 1   ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЈАВНЕ ЧЕСМЕ У ЦЕНТРУ ГРАДА 2

Изграђена у Моравском стилу, сазидана је од армираног бетона и у завршном слоју обложена каменим плочама пешчара и листелама опеке са детаљима инспирисаним црквом Лазарицом. Доминантни мотив који чине две камене розете постављене су у линији, у чијем центру се налазе славине. Чесма је постављена тако да је предња страна окренута према шеталишту, што чини естетски и функционални доживљај пролазницима.

Радове на реконструкцији водоводних инсталација, демонтажи старе чесме и изради темеља за нову чесмуфинансираоје ЈКП „Водовод – Крушевац“, а камене облоге и розете су донација Ротари клуба Крушевац.

Реализација овог пројекта је још један резултат заједничких напора и добре сарадње између Градске управе Града Крушевца, ЈКП "Водовод-Крушевац" и Дирекције за урбанизам и изградњу.

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЈАВНЕ ЧЕСМЕ У ЦЕНТРУ ГРАДА 3 ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЈАВНЕ ЧЕСМЕ У ЦЕНТРУ ГРАДА 4 ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЈАВНЕ ЧЕСМЕ У ЦЕНТРУ ГРАДА 5

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти