h-01.png

ЈКП „ВОДОВОД – КРУШЕВАЦ“ У ОКВИРУ ЕДУКАТИВНЕ РАЗМЕНЕ УЧЕНИКА УГОСТИО УЧЕНИКЕ ГИМНАЗИЈЕ ИЗ КРУШЕВЦА И ЦЕЉА

У оквиру размене ученика између Србије и Словеније, ученици Гимназије из Крушевца били су домаћини ученицима Гимназије из Цеља. Том приликом су 28. фебруара и 02.марта 2023.године реализоване две едукативне посете ученика – прва у Фабрици воде у Мајдеву и друга на Постројењу за пречишћавање отпадних вода.

Ученици су имали прилике да у Фабрици воде у Мајдеву сазнају значај језера Ћелије за општину Крушевац, које су природне одлике језера Ћелије, као и да се непосредно упознају са фазама пречишћавања и контролом потрошње и допремања здраве пијаће воде у домаћинства.

Gimnazija majdevo 1   Gimnazija majdevo 2
Gimnazija majdevo 3   Gimnazija majdevo 4

Такође, имали су прилике да обиђу најмодерније Постројење за пречишћавање отпадних вода у Крушевцу и упознају се са технологијом прераде отпадних вода, прераде отпадног муља и производњом биогаса и виде начин на који оно ради и како се чувају реке прерадом отпадних вода.

Ово је само једна у низу размена гимназијалаца између Србије и Словеније, као и посета репрезентативних постројења овог типа која су од виталног значаја за град Крушевац.

Gimnazija ppov 1   Gimnazija ppov 2
Gimnazija ppov 3   Gimnazija ppov 4

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти