h-03.png

ЗА ЈКП “ВОДОВОД – КРУШЕВАЦ” 2022. ГОДИНА БИЛА ЈЕ УСПЕШНА, А БРОЈНИ СУ ПЛАНОВИ И ЗА 2023. ГОДИНУ

Поред бројних планова која је реализовао ЈКП “Водовод – Крушевац”, један од највећих подухвата била је потпуна реконструкција цевовода у Косовској улици, у дужини од преко 3,5 километра.

 

 

“Изграђена је потпуно нова атмосферска канализација која није постојала, што је значајно за Косовску улицу и овај део града. Урађени су нови прикључци за Основну школу “Вук Караџић”, за Градску болницу, за Завод за јавно здравље. Тиме је овим објектима и установама обезбеђено сигурно водоснабдевање”, истакао је директор предузећа Владимир Милосављевић.

Уједно су се изводили и радови и на реконструкцији других градских улица, а то су Железничка и Цанкарева улица, чији су радови реализовани употпуности. Упоредо са реконструкцијом градских улица интензивно се радило и на ширењу мреже на сеоском подручју, тако да је ове године урађено преко 11 км нових водоводних секундарних мрежа у селима Дворане, Пољаци, Здравиње, Коњух и Љубава.

“Овим радовима омогућено је да током 2022.године се пусти вода у селима Коњух, Љубава, Здравиње, Ломница и Буци, док ће се у 2023. години наставити са реконструкцијом и изградњом нових водоводних мрежа у сеоском подручју Дворане, Петина, Пољаци и Ловци. Такође, почињемо изградњу водоводног система за једина 6 села која за сада нису на нашем систему, а то су Јошје, Ђунис, Каоник, Црквина, Сушица и Позлата”.

За ЈКП “Водовод – Крушевац” је претходна година била једна активна и радна година, чији су радови једни у низу из претходног периода и истим темпом ће се наставити и 2023. године како на реконструкцији дотрајале водоводне инфраструктуре на градском подручју, тако и на ширењу и изградње нове водоводне инфраструктуре на сеоском подручју.

 

 

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти