h-04.png

У ОПШТИНИ ЋИЋЕВАЦ ВОДА ЗА ПИЋЕ ХЕМИЈСКИ И БИОЛОШКИ ИСПРАВНА – ВОДОСНАБДЕВАЊЕ СТАБИЛНО

По саопштењу Завода за јавно здравље Крушевац, вода за пиће на територији општине Ћићевац је од јуче (13.04.2021.године) хемијски и биолошки исправна и може се користи за пиће и припремање хране. Стручно мишљење о исправности воде за пиће у општини Ћићевац, Завод за јавно здравље саопштио је након резултата анализа узастопних узорака воде узиманих од 6. до 8. априла.

Подсетимо, до хаварије на магистралном цевоводу Ø600, код села Бошњане, која се десила 31.марта, дошло је приликом радова на изградњи ауто-пута Моравски коридор. Том приликом, корисници општине Ћићевац остали су без воде.

Радови на санацији хаварије по планираној динамици успешно су завршени два дана пре предвиђеног рока и то у суботу 3. априла у вечерњим часовима када је и пуштена техничка вода.

Извођач радова компанија "Бехтел" из Турске је покрио све трошкове и извршио санацију квара уз ангажовање „Телекомуникације Блаце“ и надзор ЈКП „Водовод-Крушевац“.

Све време прекида водоснабдевања и до саопштења Завода за јавно здравље о исправности воде за пиће за општину Ћићевац, Сталаћ и околна сеоска насеља, ЈКП „Водовод-Крушевац“ је кориснике снабдевао водом за пиће путем аутоцистерни и статичних резервоара у договору са комуналним предузећем „Развитак“ Ћићевац. По саопштењу Завода за јавно здравље Крушевац о хемијској и биолошкој исправности воде за пиће и премање хране аутоцистерне и статични резервоари са територије општине Ћићевац су повучени.

Vodovodznak

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти