h-02.png

ОТПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У УЛ.САВЕ МИЛОШЕВИЋА

Побољшање водоводне инфраструктуре у граду започети радовима у улици Саве Милошевића.

Током 2020. године све планиране радове на реконструкцији водоводне и канализационе мреже на градском подручју ЈКП „Водовод-Крушевац“ је успешно реализовао. Урађена је комплетна реконструкција водоводне и канализационе мреже у улици Петра Кочића, на Тргу Косовских јунака, комплетна реконструкција водоводне мреже у Новом насељу у улицама Бранка Миљковића и Церској и тиме заокружена 2020. година.

Као и претходне, 2021.годину ЈКП „Водовод-Крушевац“ је амбициозно започео са радовима, односно настављени су планирани радови на реконструкцији дотрајале водоводне и канализационе мреже на градском и приградском подручју.

Save Milosevica 0502 1   Save Milosevica 0502 2
Save Milosevica 0502 3   Save Milosevica 0502 4

 

„Налазимо се у улици Саве Милошевића која је у овом делу града била једна од најпроблематичнијих улица. Ово је једна од најдужих улица у граду и ради се на реконструкцији комплетне водоводне инфраструктуре са пратећим прикључцима. Врши се замена 1020 метара дотрајале азбестне водоводне мреже заменом полиетиленске мреже, у оквиру које ће бити замењено 150 кућних и 10 привредних прикључака. Радови су почели 26.јануара и по планираној динамици ће трајати наредна три месеца.

Због саобраћаја и дужине ове улице, радови су подељени у четири фазе. Прва фаза је 300 метара, друга и трећа су по 200м и задња фаза је, такође, 300 метара. Због временских услова и годишњег доба у коме се налазимо нисмо били у могућности да радимо превезивање на привремене водове, већ се ради комплетна израда нове водоводне линије и превезивање прикључака на новоизграђену линију. Због тога је планирано да се у овој улици такође ураде додатне три шахте и пет чворова како би ови радови лакше текли“, изјавио је директор Владимир Милосављевић.

Ове године планирана вредност инвестиција за водоводну инфраструктуру износи 80 милиона динара, што је за 30 милиона динара више него у претходној години. Такође, поред улице Саве Милошевића у којој се тренутно изводе радови, ЈКП „Водовод-Крушевац“ ће наставити са реконструкцијом у још четири улице у Новом насељу - Острво Вида, Ломина, Светог Саве и Босанска, а након тога радиће се и у другим планираним улицама у граду.

Save Milosevica 0502 5   Save Milosevica 0502 6
Save Milosevica 0502 7   Save Milosevica 0502 8

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти