h-03.png

ДИРЕКТОР ВОДОВОДА СА САРАДНИЦИМА ОБИШАО МЗ ВЕЛИКО ГРКЉАНЕ И ЂУНИС

Дана 29.05.2020.године директор ЈКП ''Водовод-Крушевац'' Владимир Милосављевић је са сарадницима обишао Месне заједнице Велико Гркљане и Ђунис. Тема разговора је била прикључење на водоводну мрежу.

Ради подсећања, у Великом Гркљану су током прошле године трајали радови на изградњи објеката - црпне станице, резервоара од 120м3 и два хидрофорска постројења, чијим завршетком је омогућено комплетирање система. Радови у укупној вредности од око 13.880.000,00 динара финансирали су се из Буџета града Крушевца и сопствених средстава ЈКП ''Водовод-Крушевац''.

У петак, током посете директора предузећа, мештани су желели да се информишу о временском периоду када ће у њиховим домаћинствима потећи здрава пијаћа вода са система ''Ћелије'', пошто је одзив био висок и позитиван. Тренутно се у Великом Гркљану завршавају радови на израдњи секундарне мреже у дужини од 1,5км, а у току је и потписивање Уговора за прикључење на водоводну мрежу. Иначе, показатељ великог интересовања за здравом пријаћом водом говори чињеница да су мештани још 2011. и 2012. године самодоприносом изградили секундарну мрежу у селу. Након завршетка свих радова на комплетирању система, током 2020. године воду са система Водовода Крушевац ће добити око 120 домаћинстава, односно око 450 становника овог села.

Obilazak Grkljane i Djunis 1   Obilazak Grkljane i Djunis 2

Истог дана, директор водовода Владимир Милосављевић је разговарао и са секретаром и представницима Месних заједница Ђунис и Јошје. На скупу се разговарало о начину и могућностима довођења здраве пијаће воде са система ''Ћелије'' за регију Ђунис – Каоник – Позлата – Сушица  – Црквина – Јошје. Том приликом, договорени су прецизни термини у вези изградње магистралног цевовода из правца Крушевца, чија реализација пројекта би требала да буде у периоду од наредне три године због разуђености и дужине водоводног система.

Такође, на овом сусрету се прецизирало и о сакупљању финансијских средстава, чиме би мештани самодоприносом омогућили изградњу секундарне мреже, како би се сви поменути радови истовремено и завршили. Магистрални систем ће се финансирати из Буџета града Крушевца, средствима Републичке дирекције за воде и ЈКП ''Водовод-Крушевац'' у износу од око 120.000.000,00 динара. Овај скуп је резултирао постигнутим договором између представника Водовода и месних заједница Ђунис и Јошје на обострано задовољство.

Obilazak Grkljane i Djunis 3   Obilazak Grkljane i Djunis 4

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти