h-01.png

УСПЕШНО САНИРАН КВАР НА МАГИСТРАЛНОМ ЦЕВОВОДУ: ПУШТЕНА ВОДА КА СЕЛИМА ПРЕКО МОРАВЕ

Услед квара на магистралном цевоводу који се десио дана 14.11.2023. године дошло је до прекида у водоснабдевању корисника прекоморавских насеља (Јасика, Кукљин, Бела вода, Шанац, Коњух, Љубава, Каменаре, Шашиловац, Брајковац и Крвавица) са водосистема „Ћелије“.

Екипе одржавања ЈКП „Водовод – Крушевац“ интензивно су радиле на терену до отклањања квара. Након санације квара и пуштања воде у систем, током ноћи 17.11.2023.године водоснабдевање је поново успостављено у свим горе наведеним сеоским местима која су остала без воде, што значи да ЈКП „Водовод – Крушевац“ наставља са нормалном испоруком воде за све кориснике прекоморавских села.

Препоручује се да се вода са система не користи за пиће и припремање хране. Завод за јавно здравље Крушевац тренутно врши анализу воде, а по добијању позитивних резултата и званичног одобрења, вода ће бити намењена за пиће и припрему хране за кориснике прекоморавских села: Јасика, Кукљин, Бела вода, Шанац, Коњух, Љубава, Каменаре, Шашиловац, Брајковац и Крвавица. Вода која је тренутно у систему за прекоморавска села може да се користи за прање, туширање и друге санитарне потребе.

До званичног проглашења исправности воде за пиће од стране Завода за јавно здравље Крушевац за прекоморавска насеља, ЈКП „Водовод – Крушевац“ ће све кориснике прекоморавских села снабдевати водом за пиће путем цистерни на следећим локацијама:

1.         ЈАСИКА – ИСПРЕД ДОМА КУЛТУРЕ И КОД ШКОЛЕ

2.         КУКЉИН – КОД ЦРКВЕ И КОД СКЕЛЕ (ПРОДАВНИЦЕ)

3.         БЕЛА ВОДА – ИСПРЕД ДОМА КУЛТУРЕ

4.         БРАЈКОВАЦ – КОД ШКОЛЕ

5.         КОЊУХ – ИСПРЕД ДОМА КУЛТУРЕ

6.         КАМЕНАРЕ – ИСПРЕД ПРОДАВНИЦЕ У ЦЕНТРУ НАСЕЉЕНОГ МЕСТА

7.         СРЊЕ (И КРУШЕВИЦА) – У ЦЕНТРУ НАСЕЉЕНОГ МЕСТА

8.         КРВАВИЦА (И ШАШИЛОВАЦ) – ИСПРЕД ШКОЛЕ У КРВАВИЦИ

9.         ПАДЕЖ (И ВРАТАРЕ) – КОД ШКОЛЕ

10.       ШАНАЦ – КОД ПРОДАВНИЦЕ И КОД ШКОЛЕ

Поред стационарних цистерни на горе наведеним локацијама, биће активне и две покретне цистерне наизменично по два сата на релацијама Вратаре – Падеж и Крвавица – Шашиловац.

Такође, до званичног проглашења исправности воде од стране Завода за јавно здравље Крушевац за прекоморавска насеља, ЈКП „Водовод – Крушевац“ ће у континуитету обилазити и вршити допуну стационарних цистерни са пијаћом водом на горе наведеним локацијама.

О свим даљим информацијама у вези званичног проглашења исправности воде за пиће од стране Завода за јавно здравље Крушевац за прекоморавска села, корисници ће бити благовремено обавештени путем званичног сајта и друштвених мрежа ЈКП "Водовод - Крушевац", као и преко локалних медија града Крушевца.

Vodovodznak

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти