h-01.png

У ТОКУ РАДОВИ НА ЗАВРШЕТКУ СИСТЕМА ВОДОСНАБДЕВАЊА ЗА СЕЛО ГЛОБАРЕ

ЈКП „Водовод – Крушевац“ је у претходном периоду реализовао велике и значајне активности на ширењу водоводног система на сеоском подручју, чији радови су започети у претходних шест година. Од почетка ове године пуштена је здрава пијаћа вода у шест сеоских насеља: Велика Ломница и Буци, Дворане и Здравиње, Коњух и Љубава. То су места која су после неколико деценија прикључена систем водоснабдевања језера Ћелије.

Актуелне радове у селу Глобаре, које ће, такође, у наредном периоду бити прикључено на градски водовод, обишао је директор предузећа Владимир Милосављевић са својим сарадницима.

„Данас се налазимо у селу Глобаре где су у току радови на завршетку система водоснабдевања за ово насељено место. У претходном периоду, тачније 2020.године, овде смо урадили резервоар, црпну станицу, два хидрофорска постројења, преко 12 километара водоводне мреже и све је то финансирано средствима Републичке дирекције за воде, Града Крушевца и Водовода Крушевац. Укупна вредност инвестиције само на овом потезу износила је 25,5 милиона динара“, рекао је за медије директор ЈКП „Водовод – Крушевац“ Владимир Милосављевић.

Globare 3103 1   Globare 3103 2

У селу Глобаре тренутно се изводе радови на повезивању целокупног система, након чега ће се радити тестирање црпне станице, резервоара, магистралног цевовода, како би се у наредних месец дана пустила здрава пијаћа вода и у овом насељеном месту.

„Ово је четврто село са леве стране Западне Мораве које ће добити здраву пијаћу воду. Од шест села која се налазе на овом потезу остају нам још два, а то су Лазаревац и Коморане за које ћемо до краја године завршити радове који су и на овим локацијама. Тако да мештани и ових села могу да очекују да ће до краја ове године добити здраву пијаћу воду са система „Ћелије““, изјавио је директор Владимир Милосављевић.

Завршетком ових радова сва села са леве стране Западне Мораве биће прикључена на систем водоснабдевања са језера Ћелије, док села Јошје, Ђунис, Каоник, Црквина, Сушица и Позлата остају као једина села на територији Града Крушевца, која још увек нису прикључена на систем водоснабдевања „Ћелије“, а у којима се отпочињу радови.

Globare 3103 3 Globare 3103 4 Globare 3103 5

„Радови на овим локацијама, такође, почињу у овој години и у плану је да се ове године почне са радовима на изградњи магистралних цевовода Јошје – Ђунис и Јошје – Каоник, као и изградња великог резервоара Јошје запремине 650 кубика, који ће обезбеђивати довољну количину воде за ових шест села. Након тога наставиће се са изградњом секундарних мрежа у овим селима, као и наставак радова на магистралним цевоводима ка Црквини, Сушици и Позлати. Радове на овом систему планирани су за наредне четири године, с тим што ће се у наредне две године завршити систем за села Ђунис и Каоник и та села ће добити здраву пијаћу воду“, нагласио је директор предузећа.

У наредних месец дана ЈКП „Водовод – Крушевац“ интензивно наставља са радовима на изградњи магистралног цевовода из села Здравиње ка селу Позлата, у дужини од 1.200 метара, након чега ће и село Позлата бити прикључено на централни систем водоснабдевања.

Globare 3103 6   Globare 3103 7

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти