h-03.png

ПУШТЕНА ТЕХНИЧКА ВОДА ДОК ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ КРУШЕВАЦ НЕ ИЗДА ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ О ИСПРАВНОСТИ КВАЛИТЕТА ВОДЕ ЗА ПИЋЕ

Због хаварије на магистралном цевоводу ДН 1000 у Липовцу, која се десила 13.09.2021.године у 00.30 часова ЈКП „Водовод-Крушевац“ је морао да обустави водоснабдевање својим корисницима.

 

Након великог залагања, добре организације и у рекордном року за нешто више од 14 сати интензивног рада извршена је санација хаварије и испирање цевовода. Истог дана око 15.00 часова почело је упушање воде у систем. Пуњење система је трајало неколико сати да би већ око 21.00 час прва количина воде стигла до корисника, а у току ноћи и потпуна нормализација водоснабдевања за околна села на крушевачкој територији, као и општине Ћићевац и три села у Трстенику.

Из Завода за јавно здравље Крушевац кажу да техничка вода која је тренутно у систему није за пиће. Како у овој води има резидуалног хлора, уколико је бистра, може се користити за одржавање хигијене (умивање, туширање, прање посуђа и веша врућом водом) и термичку обраду хране (кување). Вода се не препоручује за прање воћа и поврћа до објављивања званичних резултата о здравственој исправности воде. Вода ће бити за пиће када Завод за јавно здравље Крушевац званично објави саопштење о хемијској и микробилошкој исправности квалитета воде. 

У периоду обуставе водоснабдевања, али и до званичног саопштења о исправности квалитета воде Завода за јавно здравље Крушевац, ЈКП „Водовод – Крушевац“ ће своје кориснике снабдевати водом за пиће путем стационарних (фиксних) и покретних цистерни, чији је распоред локација и маршута кретања са сатницом доступан на сајту ЈКП „Водовод – Крушевац“ www.vodovodks.co.rs, друштвеним мрежама ЈКП „Водовод – Крушевац“ - на фејсбук страници и инстаграму @vodovodks, као и на локалним телевизијским медијима града Крушевца.

Општа Болница Крушевац се водом снабдева са резервоара на Багдали, а због потребе дијализе и других потреба болнице стављена је и једна покретна цистерна. Све виталне институције су обезбеђене цистернама. Током јучерашње хаварије ученицима основних и средњих школа била је организована online настава, док је данас настава нормализована уз препоруку да ученици носе флаширану воду за пиће.

 

Vodovod cisterna

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти