h-06.png

У ТОКУ РАДОВИ НА ИЗМЕШТАЊУ МАГИСТРАЛНОГ ЦЕВОВОДА У СКЛОПУ ИЗГРАДЊЕ АУТОПУТА МОРАВСКИ КОРИДОР

Улагање у комуналну и путну инфраструктуру је једна од најзначајнијих ствари за град Крушевац. Од прошле године од када је пуштено у рад Постројење за пречишћавање отпадних вода, Крушевац је сврстан у ред најмодернијих еколошких градова у Европи. Данас на источној заобилазници града Крушевца где се и налази Постројење за пречишћавање отпадних вода изводе се радови на изградњи аутопута Појате – Прељина, Моравски коридор.

Радови на замени старих цевовода изводе се данас и сутра у склопу су Сектора 2 аутопута, на две деонице на потезу Макрешане – Мрзеница – Бошњане, у укупној дужини око 2 км. Данас се врше радови на првој деоници у зони Макрешана. Врши се замена старог полиестерског цевовода и прелаз испод будућег аутопута заменом новог полиетиленског цевовода у дужини од 50м. Сутра ће се радити на другој деоници у Бошњану и вршиће се повезивање новоизграђеног цевовода у дужини од 2км и превезивање са старог армирано - бетонског цевовода на нови полиетиленски цевовод.

Autoput prevezivanje 30.07. 1 Autoput prevezivanje 30.07. 5 Autoput prevezivanje 30.07. 2

У оквиру радова на изградњи Моравског коридора, ЈКП „Водовод-Крушевац“ је кориснички надзор при извођењу радова на измештању магистралног цевовода и заштите постојећих водоводних и канализационих линија, док радове изводе „Бехтел – Енка“ са подизвођачима.

У наведеном временском интервалу због извођења ових радова за кориснике општине Ћићевац биће обустављена испорука воде преко постојећег система водоснабдевања. У периоду планског искључења „Водовод - Крушевац“ ће корисницима општине Ћићевац вршити водоснабдевање путем стационарних и покретних цистерни.

Autoput prevezivanje 30.07. 8   Autoput prevezivanje 30.07. 9

Пројектна вредност радова на измештању магистралног цевовода у склопу Сектора 2 аутопута износи 156 милиона динара и финансирају се средствима „Коридора Србије“.

Ово само су само једни од радова у којима је Водовод узео учешће за потребе изградње аутопута Моравски коридор. Ради подсећања, почетком ове године започето је измештање дела магистралног цевовода ДН 300 за прекоморавска села. То је један од шест прелаза на чијој ће се заштити магистралног цевовода и радити, а све у склопу радова који претходе изградњи аутопута на деоници Сектор 3 – Макрешане – Читлук.

Autoput prevezivanje 30.07. 3   Autoput prevezivanje 30.07. 4
Autoput prevezivanje 30.07. 6   Autoput prevezivanje 30.07. 7

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: vodovodks@ptt.rs