h-01.png

БРОЈНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВОДОВОДА, АЛИ И НА АСФАЛИРАЊУ УЛИЦА

ЈКП „Водовод-Крушевац“ у складу са планом инвестиција за ову годину приводи крају радове у Ломиној улици. Наставак реконструкције градске водоводне мреже после улице Саве Милошевића кренуо је на углу Трга Фонтана и Ломине улице према Душановој.

„Након успешно завршених радова у улици Саве Милошевића „Водовод – Крушевац“ је почетком априла кренуо на реконструкцију водоводне мреже у Ломиној улици. То је први део Ломине улице од Видовданске до Душанове у дужини од 365 метара. Мењали смо дотрајале цементно-азбестне цеви новим полиетиленским цевима, а такође извршена је замена и реконструкција 53 прикључака за домаћинство. Вредност ове инвестиције је 4.500.000 динара са пдв-ом и финансирали су се средствима Града Крушевца и Водовода Крушевац. Ово је први део реконструкције Ломине улице, након тога настављамо и други део од Душанове до Шумадијске у дужини од 370метара, као и друге две улице у Новом насељу – Острво Вида и Светосавска“, истакао је директор предузећа Владимир Милосављевић.

Voda i Asfalt Kobilje asfalt 7 Voda i Asfalt Kobilje asfalt 10 Voda i Asfalt Kobilje asfalt 8

Ово је само део предвиђених радова за овај квартал, рекла је Градоначелница града Јасмина Палуровић:

„Локација је Ломина улица и то први део улице, где смо урадили комплетну реконструкцију водоводне мреже заједно са прикључцима и ова улица се тренутно спрема за асфалтирање, за постављање ивичњака. Наставићемо у наредном и други део Ломине улице. Радове на асфалтирању изводи „Техноградња“, а што се тиче реконструкције мреже радове је изводило ЈКП „Водовод-Крушевац“. Динамика радова је по плану и завршетак је у планираном року – до 25. јуна 2021. године.

Voda i Asfalt Kobilje asfalt 2   Voda i Asfalt Kobilje asfalt 9
Voda i Asfalt Kobilje asfalt 11   Voda i Asfalt Kobilje asfalt 12

 

Такође, после изграђене колекторске и канализационе мреже врше се радови на санацији пута Велико Головоде – Кобиље у дужини око 3км, Кобиље – Коса - Ловци око 4км, Ловци – Дворане око 2км и реконструкција улице Петар Кочић у дужини од 550 метара. Ове радове финансира ЈП „Путеви Србије“, а изводи „Крушевац пут“.

У прошлој години реализовани су пројекти ЈКП „Водовод-Крушевац“ у износу од 50 милиона динара, а за ову годину планирано је 80 милиона динара. Поред радова на побољшању водоводне инфраструктуре у граду, ЈКП „Водовод-Крушевац“ активно ради и на сеоском подручју и то на проширењу магистралног водовода Дворане – Здравиње, на изградњи објеката за водоснабдевање у селима Глобаре, Љубава и Коњух.

Обиласку су присуствовали и председник Скупштине града Крушевца Предраг Вукићевић, заменик градоначелника Александар Јовановић, начелник Градске управе Иван Анђелић и шеф Службе месних заједница Горан Милић.

Voda i Asfalt Kobilje asfalt 4   Voda i Asfalt Kobilje asfalt 5
Voda i Asfalt Kobilje asfalt 6   Voda i Asfalt Kobilje asfalt 3

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти