h-03.png

ПОЧЕЛА СЕЗОНА РАДА ГРАДСКИХ ФОНТАНА И ЈАВНИХ ЧЕСАМА

Уочи манифестације „Дан вода“ - 22.март, ЈКП „Водовод-Крушевац“ већ недељу дана сукцесивно врши припреме за пуштање у рад градских фонтана. Том приликом фонтане су очишћене од каменца и осталих нечистоћа, проверене су инсталације, а потом је извршено пуштање воде.

 

До сада су пуштене у рад:

-          фонтана „Маслачак“ код кружног тока „Меркур“,

-          фонтана код кружног тока у Улици Благоја Паровића,

-          фонтана на Платоу испред Дома Синдиката.

-          фонтана код кружног тока у Улици Луке Ивановића, као и

-          фонтана код зграде Суда.

Главна градска фонтана још увек се неће пустити у рад јер ће до краја месеца отпочети радови на њеној реконструкцији. ЈКП „Водовод-Крушевац“ је планом и програмом за 2019. годину определио средства за ову реконструкцију, чија вредност радова износи до милион динара и спровео Тендер за набавку извођача радова.

Такође, у рад су пуштене и јавне чесме на следећим локацијама: Трг Костурница, Центар града, Стара зелена пијаца, Расадник, Слободиште, Багдала, Трг Деспота Стефана, Порта, црква Св. Ђорђе, ОШ Нада Поповић, испред управне зграде водовода, плато испред зграде суда и Пионирски парк.

ЈКП „Водовод – Крушевац“ редовно врши одржавање градских фонтана и јавних чесама, а Завод за јавно здравље Крушевац контролу квалитета воде за пиће.

Ph by Billy_ks

FONTANA1   FONTANA 2

Пратите нас

Facebook

Instagram

Youtube

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти