h-05.png

У ОРГАНИЗАЦИЈИ СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГРАДОВА И ОПШТИНА ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО У НИШУ

Дана 19.11.2019. у Нишу, у организацији Сталне конференције градова и општина, одржан је округли сто на тему: Методологија за испитивање задовољства корисника комуналних услуга.

Тема о којој се говорило на овом скупу је у оквиру програма „Подршка локалним самоуправама на путу придруживању ЕУ – друга фаза“, који уз помоћ Владе Шведске спроводи Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије и Шведска асоцијација региона и општина (САЛАР).

SKGO NIS 2019 1 SKGO NIS 2019 2 SKGO NIS 2019 3

Законом о комуналним делатностима утврђено је да скупштина јединице локалне самоуправе одлуком треба да утврди процедуре за спровођење процене задовољства корисника квалитетом комуналних услуга, што, у суштини, представља изјашњавање корисника о задовољству квалитетом пружених услуга. Ова одредба закона уведена је изменама и допунама из 2016. године и представља нову обавезу за јединице локалне самоуправе и јавна комунална предузећа. Из тог разлога, спровођење испитивања представља ново искуство и за локалну самоуправу и комунална предузећа, али и за саме грађане као кориснике комуналних услуга.

Циљ ове методологије је да се службеницима локалне самоуправе и запосленима у јавним комуналним предузећима (ЈКП), „корак по корак“ представи процес спровођења испитивања задовољства корисника и корисница квалитетом комуналних услуга.

Испред Града Крушевца овом догађају присуствовала је помоћница градоначелника за екологију, енергетику и одрживи развој Оливера Дреновац са сарадницима из градске управе, ЈКП „Водовод-Крушевац“ и ЈКП „Крушевац“.

SKGO NIS 2019 4 SKGO NIS 2019 5 SKGO NIS 2019 6

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: vodovodks@ptt.rs