h-02.png

ГРАД КРУШЕВАЦ ПО ОЦЕНИ МИНИСТРА ТРИВАНА И ОВЕ ГОДИНЕ ИЗДВОЈЕН КАО ГРАД СА НАЈВЕЋОМ ЕКОЛОШКОМ СВЕШЋУ

Запажено учешће Крушевца на сајму екологије у Београду.

 

Град Крушевац у сарадњи са ЈКП „Водовод-Крушевац“ и ЈКП „Крушевац“ Крушевац и ове године је узео учешће на Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса – Еkofair. Овај сајам највећи је и најрепрезентативнији скуп ове врсте у региону. Има привредно-едукативни карактер, а посвећен је системима и механизмима заштите животне средине. Централна тема ове године је „Снага природе“, индустрија рециклаже и управљање отпадом. Овогодишњи сајам окупио је око 30 излагача из различитих земаља и на тај начин још једном потврдио свој значај.

EKOFAR 1   EKOFAIR 2

 

И ове године у партеру хале 1 штанд Град Крушевца, ЈКП "Водовод- Крушевац" и ЈКП "Крушевац" обишао Министар Горан Триван који је том приликом похвалио рад Градске управе и истакао да је Крушевац најбољи пример како треба радити када је екологија у питању. Он је најавио нове пројекте у области екологије који ће се у наредном периоду реализовати у граду Крушевцу. Иако није хтео да каже конкретно о којим пројектима је реч нагласио је да се ради о веома значајним инвестицијама чији је значај неће бити везан за некадашњи царски град, већ и за целу Србију.

EKOFAIR 3

 

Сајам траје од 2-4.октобра, а сви програми, и излагачки и стручни пратећи, обухватају све сегменте заштите животне средине: земљиште, ваздух, воду, природне ресурсе, рециклажу, берзе еколошких услуга, локалну самоуправу, комуналну опрему, невладин сектор који се бави заштитом животне средине.

EKOFAIR 4   EKOFAIR 5

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: vodovodks@ptt.rs