h-02.png

НАЈАВА МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАН ВОДА -22.МАРТ“

Гостовањем у јутарњем програму Радио Телевизије Крушевац, ПР Менаџер ЈКП „Водовод-Крушевац“, Ана Бербаков најавила је програм предстојеће манифестације „Дан вода – 22.март“.

Већ традиционално, сваке године ЈКП „Водовод-Крушевац“ обележава манифестацију „Дан вода – 22.март“. Овогодишња тема „Дана вода“ је веома значајна за цео Расински округ, јер се тиче заштите и очувања језера Ћелије, као главног водног ресурса. Уједно, ова манифестација означава само једну у низу од акција које ЈКП „Водовод-Крушевац“ припрема у оквиру трогодишњег пројекта, у којем је узео учешће заједно са Градском управом Града Крушевца.

Пројекат „Унапређење имплементације интегралног управљања водама акумулације Ћелије“ је део Програма подршке локалним самоуправама у Србији на путу ка Европској унији. Циљ пројекта је да се укаже на значај очувања изворишта Регионалног водоводног система, језера Ћелије.

Значај система водоснабдевања са система језера Ћелије је велики разлог што се Крушевац придружио у реализацији пројекта. Плански оквир за управљање језером Ћелије дефинисан је „Просторним планом подручја посебне намене слива акумулације Ћелије“ и „Елаборатом о зонама санитарне заштите изворишта водоснабдевања акумулације Ћелије“.

Интегрално управљање акумулацијом Ћелије реализоваће се кроз мере и активности рационалног коришћења водног ресурса, управљањем на научном и стручном нивоу, учешћем становништва, као и кроз јачање институционалних финансијских и других механизама.

Програм финансира Влада Шведске, а спроводи Стална конференција градова и општина Србије у партнерству са Шведском асоцијацијом локалних власти и региона.

rtk 1203 2   rtk 1203 3

Информације

Телефон: 037 415-301
Факс: 037 415-314

Адреса: Душанова 46,
37000 Крушевац

E-mail: info@vodovodks.co.rs 

Електронски информатор о раду органа јавне власти